Excuse Mi is een enthousiast popkoor uit Deventer. Wij hebben nu ongeveer 30 leden. We proberen elk jaar onze muzikale grenzen te verleggen.

Ons repertoire bestaat voornamelijk uit klassiekers uit de popmuziek. We streven naar eens per jaar een avondvullende uitvoering. Daarnaast treden we ook op tijdens het Open Podium en andere gelegenheden.

 

Geschiedenis Excuse Mi

De oorsprong van het popkoor Excuse Mi ligt in het jongerenkoor van de Rooms Katholieke Nicolaaskerk van Schalkhaar. In 1987 wilde een groep mensen uit dit jongerenkoor, naast het kerkrepertoire ook andere nummers zingen. Deze keus, voor een meer populair repertoire,  kwam niet overeen met de visie van het kerkkoor. Een apart koor onstond. Excuse Mi was een feit.

Onder leiding van onze dirigent, Harrie Brakel, ging het koor Excuse Mi zijn toekomst tegemoet. De repetitie avonden werden op verschillende plaatsen gehouden. In 2001 kwam het koor in aanraking met de toneelvereniging “Ons Genoegen” van  buurt -  en speeltuinvereniging Wijk 16. Samen werkten ze aan een revue.
Tijdens deze revue ontstaat ook pas de naam voor het koor. Het oefenen in wijk 16 bevalt erg goed en Excuse Mi vindt hier een vaste oefenplek.

In 2006 en (2011 samen met muziekvereniging eendracht Colmschate en SVS Gymnastiek Jazzdance) heeft het koor een avondvullend programma in de Schouwburg geven. Hierdoor is de naam Excuse Mi steeds bekender geworden in Deventer.

 

Op 26 januari heeft Excuse Mi een afscheidsoptreden gegeven, voor de band en zijn dirigent (zie ook de foto’s op fotohoekje). Deze avond was een daverend succes en totaal uitverkocht. Wij als koor willen dan ook de dirigent en zijn band bedanken voor alle jaren plezier die wij als koorleden hebben mogen beleven aan de oefenavonden en alle optredens.

Wie zijn wij?

Excuse mi

is een

enthousiast

popkoor uit

Deventer.

Wie
WatWat.html
MeedoenMeedoen.html
LedenLeden.html
RepertoireRepertoire.html
BestuurBestuur.html
AgendaAgenda.html
FotohoekjeFotohoekje.html
Wijk 16Wijk16.html

WIE

Wijk 16
ContactContact.html
WelkomWelkom.html
 
WelkomKorenfestival.html
Korenfestival
 
Deventer zangkoor wijk 16